Vrienden van Amslod.

Standplaats groepsreis 5 dagen.                       Dag 1.

Vanaf 14.00 uur aankomst in Auberge de Hilver in Baarschot,het is een gezellig dorp met naast de monumentale bierbrouwerij enkele 18de-eeuwse boerderijen. In de omgeving ligt een uitstekend fietsgebied met talloze routes die ons door een afwisselend landschap met bossen, heidevelden en weilanden en schitterende landerijen met oude landhuizen leiden.


Dag 2. Tilburg langs het klooster. ± 48 km.

Na het ontbijt fietsen we via een mooie route door het Brabantse landschap die rijk is aan vele mooie natuurgebieden. Allemaal plekken waar je volledig tot rust kunt komen, of je nu houdt van de dichtbegroeide bossen of de droge uitgestrekte heidevelden. Natuurlijk fietsen wij ook door Tilburg die rijk is aan kloosters. Waar ook nog het trappistenbier wordt gebrouwen.

 


Dag 3. Drentse veen en paupers. ± 49 km.

Vandaag gaan wij na het ontbijt beginnen aan onze tocht door de Drentse veenkolonies. Wij fietsen door het gebied dat is opgezet door Johannes van den Bosch in Frederiksoord. In 1818 werd de maatschappij van Weldadigheid opgericht voor de armste mensen uit het westen van het land, de zogenaamde paupers. Natuurlijk gaan wij ook de pauperkolonie bezoeken in Frederiksoord. Hier wordt in het museum het ontstaan tot heden toegelicht. Natuurlijk is hier ook tijd voor een drankje, daarna vervolgen wij onze weg naar het hotel.

 

 

Dag 4. Hunebedden en schaapskooi. ± 45 km.

Na het ontbijt gaan wij met onze fietstocht langs de Johannes Post kazerne en gaan vandaar langs de hunebedden het natuurgebied in via Uffelte en het Holtingerveld terug naar Havelte waar wij de schaapskooi en het info centrum kunnen bezoeken. Natuurlijk is er ook tijd voor de koffie en of lunch. Aansluitend gaan wij via het waterwingebied op de Havelterberg in de richting Nijeveen en vandaar weer naar ons hotel.

 

 

 

Dag 5. 

Helaas na het ontbijt zit de fietsreis erop. Hopelijk kunt u terug zien op een mooie reis. Uitchecken is tot 10.00 uur, maar daarna kunt u misschien nog 1 van de mooie plekjes bezoeken die we hebben gezien op de fietsreis voordat u weer naar huis vertrekt of een bezoek brenger aan het sfeervolle Meppel.