Reisinfo Mirtos  Kreta 8 Daagse reis.

 

 Ons verblijf is Hotel Esperides in Mirtos. Vanuit hotel Esperides organiseren we diversen leuke activiteiten waaronder wandelingen onder begeleiding van onze gids Kees, die je de mooiste plekjes laat zien. Je kunt dagelijks besluiten mee te doen aan de groepsactiviteiten of je eigen programma; luieren aan het zwembad of op het strand. 

Dag 1.

Ik ontmoet jullie op de luchthaven en we reizen gezamenlijk naar Kreta. Op de luchthaven staat de transfer klaar naar Hotel Esperides in Mirtos waar we warm welkom worden geheten, aansluitend wandelingetje door het dorp.

 

 


Dag 2.

Vandaag is er de mogelijkheid om de boerenmarkt in Ierapetra te bezoeken en de lokale producten op de markt kopen en/of fotograferen, aansluitend maken we een stadswandeling . We wandelen langs de boulevard naar het Venetiaanse fort.

 We hebben hier nog tijd om te lunchen en het museum te bezoeken.

Daarna per bus of taxi terug ( vervoer exclusief ). 

 

 


Dag 3.

Na het ontbijtbuffet gaan we naar de Minoische opgravingen en Mirtos verder verkennen en aansluitend een makkelijke wandeling langs de kust naar Tertsa en mogelijkheid voor lunch in de plaatselijke taverna waar we gratis gebruik kunnen maken van de strandbedjes en na de lunch is er nog tijd voor zwemmen in de Lybische zee.

In de namiddag wandelen we langs de kust terug naar Mirtos.

Wandeltijd ± 3 uur. ( heen en terug ).

 

 


Dag 4.

Vandaag een wandeling langs de rivierbedding van de Sarakinarivier naar het mooie deel van de Sarakinakloof, waar we de kloof een eindje in wandelen.

En aansluitend naar het bergdorp Mithy, hier is er tijd voor de lunch en daarna wandelen we via de tuinen van Mirtos terug naar het hotel.

 

Wandeltijd ± 3,5 uur.

 

 


Dag 5.

Vandaag een stranddag of aan de extra Jeepsafari deelnemen, met bezoek aan het bergdorp Selakano, hier kunnen we lunchen bij de authentieke taverna van Stella.

Tevens bezoeken we het Spookdorp Kalami en de mooie kerk van Viannos, ook de rotskerk van Kalamafka gaan we bekijken na 254 treden te hebben beklommen.

 

 

 

 Dag 6.

Na het ontbijt wandelen wij van Mirtos via een mooi uitzichtpunt boven Mirtos naar Ghodia, waar wij de kerk gaan bezoeken en dan naar het bovendorp via een oud ezelspad. Via de olijfvelden wandelen we via de vallei van Tertsa naar het gelijknamige dorp, waar we kunnen lunchen en zwemmen in zee.

Daarna via de kust terug naar Mirtos.

 Wandeltijd± 4,5 uur.

 

 

 

 Dag 7.

Vrije dag.

Nog lekker genieten van de originele recepten van de Kretenzer keuken.

 

 

 

 

 Dag 8.

 Helaas onze vakantie loopt al weer ten einde en hopelijk kunt u terugzien op een mooie en geslaagde vakantie.

Hopelijk tot een volgende reis.